Har du ockås hört om den nya engelska trenden med att fika på eftermiddagen? Det som engelsmännen kallar Afternoon tea. Sedan Storbritannien "erövrade" Indien och gjorde landet till sin koloni, importerade man stora mängder te till de brittiska öarna. Engelsmännen älskar sitt te och dricker det fortfarande i stora mängder. Även i Sverige gillar vi tedrickandet och har anammat traditionen med hull och hår. Här älskar vi vårt svenska fika, som i princip kan innehålla vad som helst.
 
Så avnjuter du ditt Afternoon tea 
 
Det som skiljer det svenska fikat från det engelska Afternoon tea, är att det engelska Afternoon tea, är mer ett förstärkt fika än det traditionella svenska fikat med en kopp kaffe med bulle eller med någon mjuk eller liten kaka. Det engelska Afternoon tea, är nästan en egen liten måltid, med scones, lemon curd, smörgåsar med goda fyllningar, såsom flatrökt skinka med pepperotsgrädde, skagenröra, rökt lax med dillcreme eller bara ett kokt ägg med citronmajonnäs. Syftet med det engelska Afternoon tea är att fylla magen efter en lättare lunch, som intas tidigt på dagen. De engelska middagarna kunde inträffa sent på kvällarna, vid 21-22 tiden och skulle man orka ända till de sena middagarna, gällde det att äta något som gjrode att man stod sig till middagen.
 
Så hittar du ditt Afternoon tea i Stockholm
 
Det kan vara lite svårt att hitta ditt Afternoon tea i Stockholm, om du inte har läst om det eller någon har berättat om det för dig. Du kan alltid googla "Afternoon Tea Stockholm", eller någon annan ort, där du vill avnjuta ditt Afternoon tea. Sedan är det bara att välja det som passar dig bäst, och ta med kompisen och mys!