Vilket bager i är Stockholms bästa bageri? Det kanske inte finns ett enda som kan utses till Stockholms bästa? Det kanske finns många som är bra nog för att kunna utses till några av Stockholms bästa bagerier? Bland de som vi anser är bäst, är de bagerier som bakar allt sitt bröd själva. Det kan vara på ett stenugnsbageri, eller i vanliga ugnar. Här i Sverige har vi blivit bortskämda med att köpa allt vårt bröd i stora Supermarkets där vi köper all annan mat, diskmedel och gummistövlar. Det har gjort att brödet som vi proppar i oss innehåller en massa kemiska tillsatser för att hålla brödet "fräscht" i flera veckor. Det finns personer som på skoj har testat hur länge sådana "fräscha" bröd håller sig. Vissa har därför har Skogaholmslimpor som har hållit i flera månader utan att brödet har ändrat färg, form eller smak. Därav kan man dra slutsatsen att de limporna med hög sannolikhet innehåller flera kemiska tillsatser.
 
 Ekologiska råvaror är bland de viktigaste kriterier för ett bra bageri
 
Därför är det viktigt att de bagerier som vi här ska kunna utse som de bästa bagerierna i Stockholm, måste arbeta med ekologiska råvaror och som tar hänsyn till miljön. Miljön och att vi har kvar vår miljö och jordens resurser så långt det bara är möjligt är allt viktigare för alltfler. Vi vill ha bagerier som tar hänsyn till hur korna har det, hur hönorna och grisarna har det när de föds upp. Vi vill inte ha begerier som gör vinster på råvaror som kommer från omänskliga förhållanden för djuren som förser med de råvaror som de använder sig av. Därför måste vi utse det bageri som vi vet använder ekologiska råvaror i sina bröd och bakelser.
 
Ett plus i kanten är en snygg inredning
 
Många vill kunna sätta sig och inta en kopp kaffe, eller te medan de väntar på sitt bröd. Eller som vill sitta på konditoriet eller bageriet och prova några av deras goda bröd. Sedan kanske man bestämmer sig för att handla med sig av brödet. Då kan vi konstatera att miljön där kaffet, teet, brödet eller bakelsen intas är minst lika viktig som kaffet, teet, brödet och bakelsen i sig. 
 
Dessa bagerier uppfyller de viktiga kriterierna
 
Bageriet Bulleboden bakar sina bröd från grunden och använder sig av ekologiska och rättvisemärkta råvaror. Blooms har hembakat bröd, ekologiskt kaffe och där till och med hundar är välkomna. På samma sätt är det med Gildas Rum som har hemmabakta bakverk och där även hundar är tillåtna. Det finns många fler, men dessa har både ekologiska ingredienser och hembakta bakverk, liksom Thelins, som både har konditori och bageri. De använder sig av ekologiska råvaror i sina bröd och sötsaker. De gör allt sitt bröd, bakelser, tårtor och smörgåstårtor själva. Här kan du läsa mer om Thelins konditori och bageri: http://thelinskonditori.se.