Ska du ha fest? Bor man i Uppsala eller i Stockholm har man så gott som kring ett 1000-tal cateringfirmor att välja mellan. Vissa restauranger har både restaurang och catering. Är det så, kan man passa på att äta på restaurangen så att man kan smaka på den maten som de tillagar. De brukar ju ha samma kockar som lagar både restaurangmaten och maten som de bjuder på till sin cagtering. Åtminstone brukar de ha samma slags matkultur, om man kan kalla det för en matkultur. De brukar ju laga enligt samma sorts  recept på liknande vis i alla fall.
 
1000-tals catering och restauranger att välja mellan i Stockholm och Uppsala
 
Det brukar alltid vara ett plus att man har så många cateringfirmor och restauranger att välja mellan om man bor i storstadsområdet som man definitivt gör om man bor i Stockholm eller i Uppsala. Vilken cateringfirma ska man välja? Allt beror ju lite grann på vilken smak som man har. Vill man kanske ha en helt vegansk meny bör man ju rimligtvis välja en sådan och på samma sätt om man vill ha en meny med mycket kött. Sedan finns det ju sådana som har både och. En del har många olika menyer som man kan välja mellan. Det är cateringfirmor som är medvetna om att många har olika smak och behov när de vill bjuda på catering. Varför inte välja någon som ligger nära där man bor? Känner du inte till någon nära din adress kan du alltid googla "catering Ultuna" om det är i den delen av Uppsala där du bor. Annars skriver man in den adress där du bor efter "catering" så får du en hel del förslag av Google på cateringfirmor nära din adress.
 
Välj en med stort sortiment
 
En annan bra idé är att välja en med brett sortiment och som kan anpassa sin catering efter de önskemål som du har. Kanske du får en meny såsom du önskar dig festen, antingen med mat med fingerplock. Då får man mat som gästerna kan stå och äta med fingrarna. Det kan då vara olika små rätter som inte kräver kniv och gaffel för att skära i mindre bitar. Då är menyn anpassad efter att man vill äta med fingarna; små minipizzor, pajer som man kan äta bara med en liten gaffel, oliver med chorizo på någon tandpetare. eller något annat smått och gott.
 
Ska man ha bröllop kanske man vill ha 3-rätters
 
Vill man fira bröllop vill man till exempel ha en mer festlig middag när man sitter ner vid stärkta linnedukar och gästerna håller tal. Då kanske man firar med en speciell ordning och när vem ska tala. Då kanske man vill ha en meny med finare ingredienser med förrätt, varmrätt och dessert. Då gör det ingenting att man måste äta med kniv och gaffel då det ingår i konceptet för en bröllopsfest. Man kan även ha buffé på ett bröllop. Då flyttar gästerna på sig och pratar mer med varandra.
 
En buffé gör att gästerna rör mer på sig
 
Det kan vara ett skönt sätt att slippa sitta stilla och man kan hålla tal när alla har ätit sin första omgång av maten. Då kan man ha både desserten och kaffet vid ett senare tillfälle. Där emellan kan man hålla tal och spexa till det, ifall man vill. Är det dessutom fint väder kanske gästerna vill ta en liten promenad och få lite frisk luft. När alla tal är avhandlade kan man sedan dansa med DJ eller till levande musik om man så vill. Här kan du läsa mer om catering i Uppsala: https://www.mat-verkstan.se.