När det börjar dra ihop sig för större event som julfester, födelsedagar, bröllop och andra tillställningar som innebär en stor skara gäster, kan det vara skönt för värdar och värdinnor att få lite extra hjälp. Anordnas en stor fest är det aldrig kul att behöva springa runt och fixa med bland annat mat och dryck till allas förfogande istället för att faktiskt vara en del av festen, nätverka och socialisera sig med sina gäster. För att underlätta för alla värdar och värdinnor där ute finns därför cateringföretag till hands.

Eventcatering är en bra lösning

Ett företag som ägnar sig åt catering kan vara en räddare i nöden när det kommer till större tillställningar som kräver mat, dryck och annat nödvändigt till ett flertal personer. Precis som inom andra näringslivsbranscher finns det ett flertal förgreningar och inriktningar även inom catering. Det som de allra flesta tänker på när det handlar om catering är nog evenemangscatering. Innebörden av detta är att maten tas fram på cateringföretaget för att sedan transporteras till lokalen där evenemanget ska äga rum. Detta är väldigt vanligt på exempelvis firmafester och dylikt. Dock går det också bra att få till liknande catering hem till privatpersoner eller till företagskontor med hjälp av specialdesignade tjänster.

Personlig kock

Men som sagt går det även bra att ta hjälp av andra sorters catering. En lite mer intim cateringform är att du som värd eller värdinna får hem en kock som lagar mat till dig och dina gäster i ditt kök. Detta blir en mer personlig upplevelse som kan vara trevlig för mindre sällskap som är ute efter något mer spännande än en klassisk hemlagad middag eller ett restaurangbesök. Varför inte slå ihop båda två för att avnjuta en middag med en personlig kock? Det kommer garanterat bli en trevlig kväll och ett minne att bära med långt framöver.

De urbana Foodtruckarna

En mer nytänkande form av catering som har blivit minst sagt populär i Stockolm under det senaste året är mobil catering. Denna cateringform innebär att mat serveras direkt ur ett fordon installerat med kök och råvaror. Mobil catering, eller Foodtrucks som de ofta kallas, går oftast att hitta vid utomhuskonserter, utanför större arbetsplatser, på torg eller andra öppna platser som har en hög genomströmning av människor.

Dessa Foodtrucks brukar allt som oftast ha ett speciellt tema på sin mat, just eftersom utrymmet är ganska begränsat för råvaror och dylikt. Exempelvis finns mobil catering med fokus på tacos, hamburgare, sydamerikansk och jamaicansk mat med mera. Även dessa går att hyra in för eventuella event, både privata och för företag.

Att ta hjälp av just en cateringfirma i Stockhholm, oavsett vilket typ av catering du är ute efter, är en väldigt bra lösning för värdar och värdinnor som inte känner för att missa sin egen fest genom att själva stå i köket och fixa. Att anlita professionella kockar och cateringpersonal garanterar god mat i alla dess former men tar dessutom bort en del stress för de som styrt ihop eventet från första början.