Gillar du också fredagsmys med kompisarna, eller den egna familjen? Att äta tacos till fredagens fest har blivit en riktig tradition i Sverige. Överallt, i våra svenska hem, samlas folk kring matbrodet fullt med tacos och alla slags tillbehör som hör till de goda tacos som vi har vant oss vid.
Men när fredagen äntligen är här, kan man känna att orken och arbetet har tagit ut sin rätt. Dår är man mest slö och trött, men ändå sugen på att träffa sina kompisar. Känner man sig då trött, kan man hellre beställa hem tacosmiddagen. Det kan ju räcka med att man städar sin bostad för alla kompisar, ska man dessutom ställa sig i köket och göra maten, kan det kännas som överkurs – och onödigt när det finns så god mat som man bara kan beställa hem.
 
Fisktacos 
 
Numera kan man beställa hem tacos med fisk. Då kan man få tacos med panerad fisk, rödkål, sallad och fänkål plus picklad röd lök, lime och koriander.
 
Kycklingtacos
 
Som namnet säger är det kyckling i kycklingtacos, och rödkål, och adnra grönsaker som paprika, purjolök, majs och salsa.
 
Bifftacos
 
Gillar man biff kan man välja denna variant med biffkött, vitkål, majs, paprika, purjolök, ost och en stark salsa.
 
Vegetariska tacos
 
Sedan kan man välja mellan olika vegetariska varianter på tacos-temat; antingen med vita bönor, svarta bönor i en gryta.
 
Blandat kött i tacos
 
Den som är riktigt wild and crazy blandar olika slags kött i sina tacos; då kan man välja både biff, kyckling och svarta bönor, eller fisk, kydckling och svarta bönor, eller köttfärs med biffkött och kyckling. Och så vidare.
 
Om man inte redan på förväg vill välja hur man vill göra, kan man i stället beställa en hel tacos buffé med nötfärs, kycklilngbröst och biffkött, med ris och majsnachos. Till det får man både salsa, guacamole, gräddfil, majs, rödlök, ost och 4 majstortillas eller 3 vetetortillas. Då betalar var och en 145 kronor. Sedan är det bara att bjuda hem kompisarna och festa. Lycka till!