Hur många middagar har inte förstörts på grund av att man som arrangör valt fel partner? Vi skulle säga att det handlar om ett antal som är omöjliga att räkna. Man anlitar ett företag inom catering för att ombesörja allt från mat, servering och vidare till diskning och andra detaljer och så blir det pannkaka av allting.

Maten är undermålig, den är för kall, den är smaklös, den luktar konstigt - personalen är trötta, de är oengagerad, de saknar vana, de spiller, de häller upp vinet från fel sida och de har ingen aning om vad de olika rätterna innehåller. Detaljer som dels är pikanta för dig som arrangör och som dels också förvandlar din middag till en ren katastrof. Här har alla dina gäster sett fram emot en riktig helkväll och har klätt upp sig för detta; en ansträngning som varit förgäves och där du som arrangör kommer att få bära hundhuvudet. Trots att det inte är ditt fel egentligen.

Du har bara anlitat fel företag för din catering. Det råd vi kan ge gällande detta är synnerligen givet: se till att välja rätt partner för din catering i Stockholm. Hur gör du då det? Genom att följa våra tips och råd.

Tips och råd för bättre catering

Vi har sammanställt en liten lathund för hur man ska tänka gällande sin catering och vilka punkter som kan leda dig till en bättre upplevelse. Vi har radat upp dessa utan någon inbördes ordning och vi hoppas att de ska kunna ge dig den tjänst du förtjänar; en tjänst som fulländar den middag du planerar att bjuda dina vänner på. Detta oavsett om det handlar om en födelsedag, en inflyttningsfest eller om ett bröllop. Lycka till!

  • Var ute i god tid. Samla in offerter från så många företag du hittar inom catering i Stockholm. Beskriv hur många gäster som kommer, var utförlig med vilka tillägg som kan behövas - servering, musik, disk, dryck och så vidare - och försök att uppskatta hur många som kan komma att behöva någon typ av specialkost. Genom att ta in flera offerter så får du också en bra bild över priset.
  • Personalen. Har man vana av att servera vid finare middagar eller handlar det om att man hyr in ungdomar som vill tjäna extra pengar? Det är en fråga som alltid måste ställas. Fel serveringspersonal kan lägga sordin över en kväll - hur god mat som än serveras.
  • Referenser: Vilka har tidigare anlitat företaget för catering? Se till att ringa så många som möjligt och du kommer att få en bra bild av hur företaget skött sig genom åren. Om det saknas referenser så bör du gå vidare och välja en annan partner.
  • Alternativa lösningar. Vad vill du bjuda på egentligen? Ett bra företag inom catering kan komma med lite udda lösningar gällande både mat, dryck och servering. Det kanske är så att du ska bjuda på enbart vegetariska alternativ (som ligger helt rätt i tiden, med tanke på miljöfrågan), du kanske ska bjuda på en klassisk trerättersmeny eller kanske överraska med små smörrebröd som alla kan äta innan ni sätter er till bords? Våga gå lite utanför ramarna och låt företaget hjälpa dig att tänka utanför boxen.
Cicada är ett företag i Stockholm som erbjuder ett brett utbud av cateringmenyer.