Om du vill imponera på dina vänenr och arrangera en god middag med extra allt gäller det att du planerar väl. Det brukar oftast krävas att man planerar för att allt ska gå så enkelt och smort det bara går. Det bästa med en fest är när värden eller värdinnna har tänkt på allt. För att det ska bli en storlagen fest, gäller det att tänka genom allt som kan hända och vad som kan behövas så att allt finns till hands när det väl gäller. Därför går vi genom det som man kan tänkas behöva här.
 
Antalet gäster bestämmer var ni kan vara
Hur många gäster som ska komma avgör ganska mycket hur du ska göra. Ska du bjuda dem hem till dig? Ryms alla eller behöver du hyra en särskild festlokal för just detta ändamål? Att hyra en festlokal är lite riskabelt, då det inte är säkert att de är särskilt "festliga", och är de verkligen det, kan de kosta en hel del. Då är en variant att man fira utomhus. Varför inte? Det finns datum då det knappt kommer en droppe regn. Dessutom, om man är utomhus behöver man inte tänka på antalet gäster.  Har man bara en trädgård brukar det räcka med att man hyr bord och stolar, och dukar vackert med vita dukar. Sedan kan man dekorera med blommor, blad och frukter. Vem har sagt att man bara ska dekorera med blommor?
 
Datum och klockslag
När du väl har bestäm dig för antalet gäster är det bara att bestämma sig för vilken dag det ska äga rum. Ta den dag som du passar dig bäst, til exempel en lördag. Då är du ledig kvällen innan och dagen efter (vilket kan behövas, beroende på hur mycket ni kommer att festa). Många har en hel del att ordna med under lördagarna då det är mycekt som ska hinnas i kapp under helgerna. Själv kanske du behöver tiden under dagen att fixa med festen.
 
Vad ska ni äta och dricka?
När du väl har bestämt dig för antalet gäster, var ni ska ha middagen och när, är det att bestämma det viktigaste; vad ska ni äta och dricka? När det kommer till mågna gäster, eller gäster som numera har allergier av olika slag, och inte bara det; mågna är vegetarianer, "flextarianer" (som äter både vegetarisk mat och kött), veganer och så vidare, brukar en buffé vara bland det allra bästa man kan bjuda på. ahr man då många olika rätter är det lätt att alla hitar något som de gillar och kan äta. Antignen lagar du maten själv, eller anlitar en catering som du tycker har god mat. Det som är bra med en buffé är att du helt enkelt dukar upp all maten och edan är det bra för gästerna att hämta den mat som de vill äta. Du slipper täka mer på det.
 
Hyr bord, stolar och porslin om du inte har det
Har man inte allt det som krävs för att kunna bjuda alla gäser som man vill kuna bjuda kan man enkelt anlita ett hyrföretag som kommer med de saker som man inte har; vackra dukar, bord, stolar, och porslin. DÅ kan du få ritkgit fina och festliga tallrikar och vackert porslin. Då slipper du tänka mer på det. Sedan kommer företget och hämtar allt. Du slipper slänga (vilket inte alls är särskilit miljömedvetet). Du slipper förvara alla sakerna och du slipper köpa det. Bra, eller hur? Läs mer om de olika sakerna som du kan bheöva hyra och o du behöver hyra porslin på: http://www.aladdinsuthyrning.se.