; Galamiddag - Ordna bättre fester -

Nya trenden är Afternoon tea i tesalong

feb 15, 2019 / 0 kommentarer
 
Har du ockås hört om den nya engelska trenden med att fika på eftermiddagen? Det som engelsmännen kallar Afternoon tea. Sedan Storbritannien "erövrade" Indien och gjorde landet till sin koloni, importerade man stora mängder te till de brittiska öarna. Engelsmännen älskar sitt te och dricker det fortfarande i stora mängder. Även i Sverige gillar vi tedrickandet och har anammat traditionen med hull och hår. Här älskar vi vårt svenska fika, som i princip kan innehålla vad som helst.
 
Så avnjuter du ditt Afternoon tea 
 
Det som skiljer det svenska fikat från det engelska Afternoon tea, är att det engelska Afternoon tea, är mer ett förstärkt fika än det traditionella svenska fikat med en kopp kaffe med bulle eller med någon mjuk eller liten kaka. Det engelska Afternoon tea, är nästan en egen liten måltid, med scones, lemon curd, smörgåsar med goda fyllningar, såsom flatrökt skinka med pepperotsgrädde, skagenröra, rökt lax med dillcreme eller bara ett kokt ägg med citronmajonnäs. Syftet med det engelska Afternoon tea är att fylla magen efter en lättare lunch, som intas tidigt på dagen. De engelska middagarna kunde inträffa sent på kvällarna, vid 21-22 tiden och skulle man orka ända till de sena middagarna, gällde det att äta något som gjrode att man stod sig till middagen.
 
Så hittar du ditt Afternoon tea i Stockholm
 
Det kan vara lite svårt att hitta ditt Afternoon tea i Stockholm, om du inte har läst om det eller någon har berättat om det för dig. Du kan alltid googla "Afternoon Tea Stockholm", eller någon annan ort, där du vill avnjuta ditt Afternoon tea. Sedan är det bara att välja det som passar dig bäst, och ta med kompisen och mys!
Läs mer

Beställ hem fredagsmyset med kompisarna

feb 4, 2019 / 0 kommentarer
 
Gillar du också fredagsmys med kompisarna, eller den egna familjen? Att äta tacos till fredagens fest har blivit en riktig tradition i Sverige. Överallt, i våra svenska hem, samlas folk kring matbrodet fullt med tacos och alla slags tillbehör som hör till de goda tacos som vi har vant oss vid.
Men när fredagen äntligen är här, kan man känna att orken och arbetet har tagit ut sin rätt. Dår är man mest slö och trött, men ändå sugen på att träffa sina kompisar. Känner man sig då trött, kan man hellre beställa hem tacosmiddagen. Det kan ju räcka med att man städar sin bostad för alla kompisar, ska man dessutom ställa sig i köket och göra maten, kan det kännas som överkurs – och onödigt när det finns så god mat som man bara kan beställa hem.
 
Fisktacos 
 
Numera kan man beställa hem tacos med fisk. Då kan man få tacos med panerad fisk, rödkål, sallad och fänkål plus picklad röd lök, lime och koriander.
 
Kycklingtacos
 
Som namnet säger är det kyckling i kycklingtacos, och rödkål, och adnra grönsaker som paprika, purjolök, majs och salsa.
 
Bifftacos
 
Gillar man biff kan man välja denna variant med biffkött, vitkål, majs, paprika, purjolök, ost och en stark salsa.
 
Vegetariska tacos
 
Sedan kan man välja mellan olika vegetariska varianter på tacos-temat; antingen med vita bönor, svarta bönor i en gryta.
 
Blandat kött i tacos
 
Den som är riktigt wild and crazy blandar olika slags kött i sina tacos; då kan man välja både biff, kyckling och svarta bönor, eller fisk, kydckling och svarta bönor, eller köttfärs med biffkött och kyckling. Och så vidare.
 
Om man inte redan på förväg vill välja hur man vill göra, kan man i stället beställa en hel tacos buffé med nötfärs, kycklilngbröst och biffkött, med ris och majsnachos. Till det får man både salsa, guacamole, gräddfil, majs, rödlök, ost och 4 majstortillas eller 3 vetetortillas. Då betalar var och en 145 kronor. Sedan är det bara att bjuda hem kompisarna och festa. Lycka till!
 
Läs mer