; Galamiddag - Ordna bättre fester -

Ta festen ut till Stockholms skärgård!

okt 30, 2018 / 0 kommentarer
 
Oberoende om du vill ordna en tjejmiddag, en möhippa, svensexa eller företagets kick-off är skärgården alltid lika populär. Den kan man aldrig tröttna på. Den är vacker vinter, vår och höst. Även vintertid är skärgården andlöst vacker. Att åka bort med båt är en bra idé. Man får en yta där gästerna vistas några timmar på och de hänvisas till att umgås med varandra. Känner gästerna redan varandra är det ju inga problem. Som värd eller värdinna gäller det att bjuda på god mat och dryck så att gästerna slappnar av och blir på gott humör. När väl det är gjort är halva festen redan igång. Då kan man ta med dem ut till en brygga. Då kan de få mötas av musik och bjuda upp varandra till dans på bryggan.
 
Så fixar du festen med skärgårdsbåt
 
Googla "Festlokal M/S Molly". Då går du sedan in på deras hemsida och ser deras kontaktuppgifter. Båten är belägen på Strandvägskajen mitt i Stockholms centrum. Bara att komma till den fina miljön vid Strandvägskajen är festligt och gör ofta folk på gott humör. Upp till 30 middagsgäster kan äta trerätters middag i en vacker matsal och på däck kan 46 personer mingla. Ombord på båten kan man dansa till DJ eller efter en spotify-lista. Ombord finns även bastu och badtunna för alla badsugna gäster. Har man egna förslag på vad man vill göra ombord på festlokalen M/S Molly kan man komma med de förslagen till besättningen.
 
Man kan bjuda på buffé också
 
Tycker man att en trerätters middag är stel, och att gästerna har en hel del allergier, andra är veganer eller vegetarianer, kan man i stället bjdua på en buffé. Det brukar göra så att alla kan hitta något som de gillar på buffén. Det gör att folk rör mer på sig och kommer i samspråk på ett annat sätt än när man sitter stilla på sin plats. Nya människor lär känna varandra och det blir trevligt när alla rör sig.
 
Boka festlokalen M/S Molly hela dagen och natten
 
Vill du kan du boka festlokalen M/S Molly hela dagen och natten ända in till småtimmarna, om du så önskar. Då kan ni äta först i den vackra matsalen, sedan mingla och senare på kvällen dansa. När alla är trötta efter dansen kan man bada bastu och badtunna. Efteråt är det bara att ta det lugnt medan festlokalen M/S Molly stävar vidare hemåt Stockholm i natten. Från Strandsvägskajen är det sedan bara att gå eller ta en taxi hem, eller till hotellet.
 
Läs mer

Välj rätt catering

okt 25, 2018 / 0 kommentarer
 

Hur många middagar har inte förstörts på grund av att man som arrangör valt fel partner? Vi skulle säga att det handlar om ett antal som är omöjliga att räkna. Man anlitar ett företag inom catering för att ombesörja allt från mat, servering och vidare till diskning och andra detaljer och så blir det pannkaka av allting.

Maten är undermålig, den är för kall, den är smaklös, den luktar konstigt - personalen är trötta, de är oengagerad, de saknar vana, de spiller, de häller upp vinet från fel sida och de har ingen aning om vad de olika rätterna innehåller. Detaljer som dels är pikanta för dig som arrangör och som dels också förvandlar din middag till en ren katastrof. Här har alla dina gäster sett fram emot en riktig helkväll och har klätt upp sig för detta; en ansträngning som varit förgäves och där du som arrangör kommer att få bära hundhuvudet. Trots att det inte är ditt fel egentligen.

Du har bara anlitat fel företag för din catering. Det råd vi kan ge gällande detta är synnerligen givet: se till att välja rätt partner för din catering i Stockholm. Hur gör du då det? Genom att följa våra tips och råd.

Tips och råd för bättre catering

Vi har sammanställt en liten lathund för hur man ska tänka gällande sin catering och vilka punkter som kan leda dig till en bättre upplevelse. Vi har radat upp dessa utan någon inbördes ordning och vi hoppas att de ska kunna ge dig den tjänst du förtjänar; en tjänst som fulländar den middag du planerar att bjuda dina vänner på. Detta oavsett om det handlar om en födelsedag, en inflyttningsfest eller om ett bröllop. Lycka till!

  • Var ute i god tid. Samla in offerter från så många företag du hittar inom catering i Stockholm. Beskriv hur många gäster som kommer, var utförlig med vilka tillägg som kan behövas - servering, musik, disk, dryck och så vidare - och försök att uppskatta hur många som kan komma att behöva någon typ av specialkost. Genom att ta in flera offerter så får du också en bra bild över priset.
  • Personalen. Har man vana av att servera vid finare middagar eller handlar det om att man hyr in ungdomar som vill tjäna extra pengar? Det är en fråga som alltid måste ställas. Fel serveringspersonal kan lägga sordin över en kväll - hur god mat som än serveras.
  • Referenser: Vilka har tidigare anlitat företaget för catering? Se till att ringa så många som möjligt och du kommer att få en bra bild av hur företaget skött sig genom åren. Om det saknas referenser så bör du gå vidare och välja en annan partner.
  • Alternativa lösningar. Vad vill du bjuda på egentligen? Ett bra företag inom catering kan komma med lite udda lösningar gällande både mat, dryck och servering. Det kanske är så att du ska bjuda på enbart vegetariska alternativ (som ligger helt rätt i tiden, med tanke på miljöfrågan), du kanske ska bjuda på en klassisk trerättersmeny eller kanske överraska med små smörrebröd som alla kan äta innan ni sätter er till bords? Våga gå lite utanför ramarna och låt företaget hjälpa dig att tänka utanför boxen.
Cicada är ett företag i Stockholm som erbjuder ett brett utbud av cateringmenyer.
Läs mer

Ska du bjuda in till storslagen middag?

okt 19, 2018 / 0 kommentarer
 
Om du vill imponera på dina vänenr och arrangera en god middag med extra allt gäller det att du planerar väl. Det brukar oftast krävas att man planerar för att allt ska gå så enkelt och smort det bara går. Det bästa med en fest är när värden eller värdinnna har tänkt på allt. För att det ska bli en storlagen fest, gäller det att tänka genom allt som kan hända och vad som kan behövas så att allt finns till hands när det väl gäller. Därför går vi genom det som man kan tänkas behöva här.
 
Antalet gäster bestämmer var ni kan vara
Hur många gäster som ska komma avgör ganska mycket hur du ska göra. Ska du bjuda dem hem till dig? Ryms alla eller behöver du hyra en särskild festlokal för just detta ändamål? Att hyra en festlokal är lite riskabelt, då det inte är säkert att de är särskilt "festliga", och är de verkligen det, kan de kosta en hel del. Då är en variant att man fira utomhus. Varför inte? Det finns datum då det knappt kommer en droppe regn. Dessutom, om man är utomhus behöver man inte tänka på antalet gäster.  Har man bara en trädgård brukar det räcka med att man hyr bord och stolar, och dukar vackert med vita dukar. Sedan kan man dekorera med blommor, blad och frukter. Vem har sagt att man bara ska dekorera med blommor?
 
Datum och klockslag
När du väl har bestäm dig för antalet gäster är det bara att bestämma sig för vilken dag det ska äga rum. Ta den dag som du passar dig bäst, til exempel en lördag. Då är du ledig kvällen innan och dagen efter (vilket kan behövas, beroende på hur mycket ni kommer att festa). Många har en hel del att ordna med under lördagarna då det är mycekt som ska hinnas i kapp under helgerna. Själv kanske du behöver tiden under dagen att fixa med festen.
 
Vad ska ni äta och dricka?
När du väl har bestämt dig för antalet gäster, var ni ska ha middagen och när, är det att bestämma det viktigaste; vad ska ni äta och dricka? När det kommer till mågna gäster, eller gäster som numera har allergier av olika slag, och inte bara det; mågna är vegetarianer, "flextarianer" (som äter både vegetarisk mat och kött), veganer och så vidare, brukar en buffé vara bland det allra bästa man kan bjuda på. ahr man då många olika rätter är det lätt att alla hitar något som de gillar och kan äta. Antignen lagar du maten själv, eller anlitar en catering som du tycker har god mat. Det som är bra med en buffé är att du helt enkelt dukar upp all maten och edan är det bra för gästerna att hämta den mat som de vill äta. Du slipper täka mer på det.
 
Hyr bord, stolar och porslin om du inte har det
Har man inte allt det som krävs för att kunna bjuda alla gäser som man vill kuna bjuda kan man enkelt anlita ett hyrföretag som kommer med de saker som man inte har; vackra dukar, bord, stolar, och porslin. DÅ kan du få ritkgit fina och festliga tallrikar och vackert porslin. Då slipper du tänka mer på det. Sedan kommer företget och hämtar allt. Du slipper slänga (vilket inte alls är särskilit miljömedvetet). Du slipper förvara alla sakerna och du slipper köpa det. Bra, eller hur? Läs mer om de olika sakerna som du kan bheöva hyra och o du behöver hyra porslin på: http://www.aladdinsuthyrning.se.
Läs mer